В Пловдивско протестиращите земеделски производители ще се съберат в 10 часа

...
В Пловдивско протестиращите земеделски производители ще се съберат в 10 часа
Коментари Харесай

Блокажите на зърнарите вече и по магистралите

В Пловдивско  протестиращите аграрни производители ще се съберат в 10 часа на кръговото кръстовище край село Труд, а от 12 до 14 часа ще затворят и двете платна на Автомагистрала “Тракия ”.

В уведомлението, което са изпратили от локалния съюз на зърнопроизводителите до кмета на община Марица се показва, че това ще стане за интервала от 12 до 14 часа.

В Ямболска област  ще бъдат блокирати още веднъж изходите към Автомагистрала “Тракия ”.  Между 10 и 15 часа ще бъде спряно придвижването в региона на селата Дражево, Кабиле и Веселиново.

Затворен в тези часове ще е и  пътят сред Ямбол и Сливен .

Преустановен ще е трафикът на интернационалния път от  Граничен контролно-пропусквателен пункт “Лесово ” към п. в. “Петолъчката ”.  Протестиращи обявиха, че ще опитат да блокират автомагистралата и в двете направления на пътен възел “Хаджидимитрово ”.

Фермери от  област Кърджали  ще затворят за час интернационалния път за Гърция. Акцията ще се организира на пътен възел “спирка Джебел ” сред 11 и 12 часа.

В 11 часа производителите от област Благоевград ще се съберат на интернационалния път Е-79  –  край полигона на регионалния център.

Фермерите се приготвят за всеобщ поход към столицата при започване на идната седмица. Сред главните им претенции са оставка на земеделския министър Кирил Вътев и анулация на готвените от следващата година рестрикции.

Продължават фермерските блокади и в  Плевенско.  Очаква се сред 10 и 15 часа да бъде затворен основният път София – Русе – при село Горни Дъбник и при град Славяново, както и на пътят Плевен – Ловеч при село Брестовец.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР